sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Viimeiset lahjonnat

Tästä on tulossa aika sekametelisoppa, varoitan jo valmiiksi :)

Wurm 2
Malli: Wurm
Lanka: Garnstudio drops merino extrafine keltainen ja harmaa, kerä molempia
Puikot: 3.5mm & 4.0mm
Ravelry

Poikanen toivo keetasta pipoa, koska keetanen on pajas väji! Yritin tehdä robottikuvioista kirjopipoa jossa keltainen oli pääosassa, mutta jotenkin ei vaan napannut vaikka kuinka pyörittelin. Yksi Wurm oli jo valmistunut joululahjaksi saman ikäiselle sukulaispojalle ja päätin tehdä samanlaisen meillekkin. Tupsu päälle tietenkin, koska tupsut nyt vaan on lasten pipoissa ihania! Siskolle valmistui myös samanlainen mato tummanharmaana ja punaisilla raidoilla. Lapset ovat keränneet ihasteluja kovasti viilettäessään samis-pipoissaan ja tupsuissaan. Siskon pipo edelleen kuvaamatta, ehkä joskus. Nää tosin taitaa olla taas näitä tyhjiä lupauksia.

Wurm

Tässä heilahtaneessa ja huonossa kuvassa yllä mainitsemani sukulaispojan pipo. Samat puikot, langat ja menekki kuin ylemmässäkin, väri toki vain eri. Ravelry.

Cheery Scrap Cap
Malli Cheery Scrap Cap
Lanka: Garnstudio Drops merino extra fine ruskea, vihreä, pinkki, Debbie bliss Cashmerino aran valkoinen
Puikot: 3.5mm
Ravelry

Joulupakettiin puolivuosikkaalle tyttöselle piti mennä tämä, mutta lähdin soveltamaan omia pienempien puikkojen kanssa ja piposta tuli aaaivan liian pieni. Ehkä jollekkin ihan vastasyntyneelle rääpäleelle. Sinäänsä hukkaan mennyt tekele, mutta en viitsinyt purkaa koska tykkäsin piposta silti. Värit jämälankoja edellisistä töistä ja ideaa niihin otin ravelrysta löytyneistä projekteista. Haluaisin samanlaisen myssyn tytölleni, mutta tietenkin tupsun kanssa. Tupsut taitaa olla tänä talvena mulla se juttu :D

Marching Elephants
Malli: Marching Elephants by Knitaddiction
Lanka: Garnstudio drops merino extra fine pinkki, ruskea ja punainen. Debbie Bliss Cashmerino dk violetti
Puikot: 3.5mm
Ravelry

Koska yllä oleva jämälangoista tehty pipo meni pieleen koon osalta niin samaiselle saajalle valmistui tämä. Mallikuvioita lukuunottamatta täysin visioitu omasta päästä. Saas nähä miten asettuu pikku tirppanan päähän. Parempi se kuitenkin on kuin edellinen :)

Lupailin omasta aaaevan ihanasta pipostani kuvia, mutta en saanut otettua niitä itekseen. Jospas joulunpyhinä olisi miehellä sen aikaa hetki seisahtua aloilleen ja ottaa kuva.

 Damask
Damask
Malli: Damask by Kitman Figueroa
Lanka: Garnstudio Drops baby alpaca silk 100g violetinharmaa
Puikot: 4.5mm & 3.5mm
Ravelry

Anopille huivi. Väriä oli todella vaikea miettiä, koska en oikein millään keksinyt mikä väri hälle sopisi. Yritin vaklailla aina tavatessa, että minkä värisiä vaatteita hänellä oli päällään, mutta ei koskaan jäänyt mieleen. Vasta neuloessa tajusin että sen takia ei jäänyt mieleen koska hän käyttää aina aika valjuja värejä, kuten tämä huivikin. Mielessä kävi jokin vahvempi väri, mutta ajattelin sen kuitenkin jäävän käyttämättä. Ehkä seuraavaksi rohkaisen tummaa näyttävää naista kirkkaamman värisellä tekeleellä.
Ohje oli hyvin kirjoitettu ja helppo seurata. Pidin siitä että oli mallikaaviot sekä jokainen rivi kirjoitettuna silmukkalukuineen. Vaikka suurimmaksi osaksi tulikin neulottua suoraan kaaviosta niin muutamia kertoja oli tarve laskea silmukat ja tarkastaa rivi ihan lukien. Tein huivin keskikokoisena, mutta olisi saanut olla ehdottomasti isompi. Aluksi harkitsin aikapulan vuoksi tekeväni pienimmän koon. Onneksi en tehnyt, koska siitä olisi tullut aivan liian pieni käyttöön.

Water for the elephants
Malli: Water for the elephants by Rose Hiver
Lanka: Novita Nalle tummansininen ja oranssi
Puikot: 2.5mm
Ravelry

Mummille sukat. Värivalinnat käytännössä ensimmäiset jotka sattuivat käteen lankakopasta sen enempää miettimättä sopivatko kantajalleen vai ei. Sukat kuin sukat. Helppo ihana ohje eipä juuri muuta sanottavaa. Mulla taitaa olla jonkin sortin kirjoneulebuumi menossa ;)

Kaikki lahjat on neulottu, paketoitu ja annettu jo eteenpäin. Nyt on jotenkin toimeton olo, kun kaikki tehtynä ja vähän semmonen "mitäs nyt alettais". Jospa sitä itseleen pitkästä aikaa jotain..? Tai kenties ensi vuoden joulua suunnitellessa? Viime vuonna lahjoin omaa sukuani ja etenkin miehiä, tänä vuonna oma tekemät paketit ovat menneet lähinnä ystäville. Ensi vuonna taitaa olla sitten puolison suvun vuoro.. ja siellä porukkaa riittääkin :)
Huomenna on ihanainen jouluaatto ja pikkupoika ei meinaa saada unenpäästä millään kiinni koska "houlupukki tuo huomenna mustan kaukosäädin auton!". Saas nähdä tuoko... ;)

Lämpöistä ja rauhallista joulua kaikille! Muistakaahan levätä ja rentoutua, joulu on vain kerran vuodessa :) <3>

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti