maanantai 30. toukokuuta 2011

Kesän kynnyksellä

Yllätyyys! Sukkia taas. Täällä puretaan lankavarastoja edelleen hyvään tahtiin.

Skew
Malli: Skew by Lana Holden, Knitty talvi 2009
Lanka: Schachenmayr nomotta Regia Color 97g
Puikot: 2.5mm
Ravelry

Mikä nerokas sukkamalli! Ihanan joutuisa ja helppo neuloa, mutta kuitenkin pysyy mielekkäänä loppuun asti. Varteen tein pituutta lisää, että tuli kulutettua ne viimeisimmätkin metrit syheröisestä kerästä. Langasta ei kummempaa sanottavaa, aika karmea.

Raidakkaat
Malli: Omat perussukat
Lanka: Novita Nalle ruskea ja Novita Tico Tico, yht 107g
Puikot: 2.5mm
Ravelry

Ihan tavalliset raidalliset kärjestä aloitetut sukat. Varressa vähän pituutta, että saa mukavasti ruttuun kotioloissa. Samaa väriyhdistelmä on nähty aikaisemminkin jo Vellaticoissa. Jostain tota ruskeaa Nallea aina vaan pullahtaa esiin!

Päätin sitten hetken mielijohteesta osallistua tämän kesän Kyh-haasteeseen. Täyttä hulluutta pienen lapsen äidiltä. Kesällähän ei varmasti ole muuta tekemistä kuin neuloa toista kuukautta putkeen kuin mikäkin heikkopää. Noh, katsotaan mihin aika ja pää riittää.
Poika on "onneksi" ollut aina huono nukkumaan ja sen takia joudun edelleen valvomaan melkein yöt läpeensä. Olkoon se sitten vaikka eduksi edes tässä.
Tarkoituksena olisi neuloa mahdollisimman monella eri tavalla. Eli ainakin kirjoneuletta, palmikoita, pitsiä ja ehkä virkatakkin jotain. En varmasti aio tehdä mitään sellaista mitä en "normaalioloissakaan" tekisi. Eli tiskirättejä ja virkattuja kännykkäpussukoita ei tulla näkemään. En minä pahalla niitä tekeville Käsityö on toki aina käsityö, mutta käyttääkö joku niitä muka ihan oikeasti?
Ajattelin, että jos saisi ainakin yhden vähän isomman työn tehtyä ja loput sitten vaikka niitä sukkia. Katsotaan tulikohan haukattua vähän liian iso palanen.
Nyt uhoan, mutta aivan varmana esittelen heinäkuun lopussa täällä niitä pieniä vauvatossuja ja kirjavia pannulappuja hyvillä selityksillä :D

3 kommenttia:

 1. Ihania sukkia :) Skew:t erityisesti on aina yhtä ihania.

  VastaaPoista
 2. Niin ja vielä, että mie käytän kyllä neulottuja tiskirättejä, ne on loistoja ja lisäks rakastan sitä, että niitä voi aina vaan pestä ja käyttää (kaksi vuotta on ollut jo käytössä 4 bambuista rättiä, eikä mitään vikaa vieläkään). Kännykkäpussukoita en sen sijaan kyllä käytä (enkä teekään)...

  VastaaPoista
 3. Täytyy varmaan sitten itsekkin kokeilla joskus, kerta ihmiset niitä niin tekevät ja näköjään myös käyttävät!
  Musta tuntuu, että ne rupeaa nopeasti haisemaan. Varsinkin kun talon isännälle tuntuu olevan yllättävän vaikeaa puristaa se rätti kuivaksi. Voihan ne tietty pestä niin usein kuin tahtoo. Meillä on ollut nyt käytössä Kiertin bambuiset ja hamppuiset kangasrätit ja ovat kyllä hyviä.

  VastaaPoista