keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Evakkotyöt

Vihdoinkin remontti on ohi ja päästiin kotiin. Seitsemän viikkoa siinä menikin kokonaisuudessaan. Viikon verran olen nyt kuurannut yötä päivää rempan jälkiä eikä loppua näy. Tuleepahan samalla tehtyä perusteellinen kevätsiivous. Pieni palleroiseni täyttää muutaman viikon päästä kokonaisen yhden vuoden. Juhlien suunnittelut ovat jo kovassa käynnissä. Kauhea miten nopeasti aika meneekään.
Olen tehnyt sen klassisen lupauksen itselleni, että en osta yhtä ainuttakaan kerää lankaa lisää ennen kuin varastoja on tyhjennetty edes sadasosa. Toistaiseksi olen pitäytynyt lupauksessa. Tulevaisuudessa on varmaankin luvassa vaikka mitä omituisempia viritelmiä.
Remontin aikana valmistui mm seuraavat tekeleet.

Bex
Malli: Bex by Cookie A, kirjasta Sock Innovation
Lanka: Novita Nalle Aloe Vera, valkoinen, 106g
Puikot: 2.5mm
Ravelry

Ystäväni äiti pyysi minua tekemään hänelle valkoiset villasukat jo alkuvuodesta. Hän on itse taitava käsityöläinen, joten halusin antaa hänelle jotain jossa on nähty oikeasti vaivaa. Kädet kipeytyivät ikävästi näitä vääntäessä, mutta lopputulos palkitsi todella. Cookie on nero!

Sanquhar socks
Malli: Sanquhar socks by Wendy D Johnson, kirjasta Toe-up socks for every body
Lanka: Novita Nalle, valkoinen ja ruskea, yhteensä 88g
Puikot: 2.5mm
Ravelry

Edellisistä sukista ja pojan tumpuista jäivät vajaat kerät Nallea, joten nämä hyppäsivät puikoille. Kärjestä aloitettavissa sukissa on se hyvä puoli, että ei tarvitse pelätä langan loppumista kriittisillä hetkillä. Varsista tuli varsin lyhyet. Lanka riitti vain kahteen mallikertaan. Hurjan lämpimät sukat talvelle. Pitäisi harjoitella kirjoneuletta ehdottomasti enemmän!

Aeolian 2
Malli: Aeolian shawl by Elisabeth freeman, knitty kevät 2009
Lanka: Teetee elegant, valkoinen, 2.5 kerää
Puikot: 4.5mm
Ravelry

Toinen tekemäni Aeolian. Koukuttava malli. Neuloin langan kaksinkertaisena. Yucca-mallin tein 10 kertaa. Harmillisesti aloittamani kolmas vyyhti oli reippaasti kellertävämpi, vaikka oli samaa erää muiden kanssa. Näkyy ihan selvästi luonnonvalossa. En tiedä onko vyyhti pässyt kellastumaan minun varastoissani. Voi olla, että tämä huivi saa vielä uuden värin. Mummini oli sitä mieltä, että häntä ei ainakaan moinen haittaisi. Voi olla, että huivi menee hänelle jos ryhdyn laiskaksi enkä jaksa ruveta puljaamaan värien kanssa.

Pellavainen Annis
Malli: Annis by Susanna IC, Knitty kevät-kesä 2010
Lanka Garnstudio Drops Lin, 99g
Puikot: 4.0mm
Ravelry

Ihana kesähuivi itselle. Ja voi että miten tämä lanka pölyttikään! Onneksi ei tullut aloitettua mitään suurempaa. Muutama kerä vielä löytyy varastoista. En vaan meinaa keksiä millään mihin ne käyttäisin.

Ohhoh. Olipas kaikki värittömiä töitä. No, tällä hetkellä puikoilla on jo jotain värikkäämpää. Piakkoin siitä lisää siis.

7 kommenttia:

 1. ihanat sukat, ihania huiveja! Ja kuvattukin niiin kauniisti. On minunkin tee-listalla toi huivi.

  VastaaPoista
 2. Kiitos paljon! To do-listat on pirullisia. Niin loputtomia, eikä ikinä tiedä mistä aloittaisi :)

  VastaaPoista
 3. Aivan ihania neuleita kaikki! Superkauniita!

  VastaaPoista
 4. Kiitos Hillanen tuhannesti! :)

  VastaaPoista
 5. Oi ja voi! Olet neulonut kyllä yhtä jos toistakin ihanaa. Minun silmääni miellytti jokainen neule, niin nättejä.

  VastaaPoista
 6. Ouh, hienoja ja vaikeita neuleita olet tehnyt. Ihanan rauhallisia värejä sanoo hän joka just neuloo Norosta...

  VastaaPoista
 7. Kiitoksia teille Tiina ja Mokkakissa! :)

  VastaaPoista