lauantai 9. huhtikuuta 2011

Irtolaisen elämää

Meillä alkoi kylppäriremontti muutama viikko takaperin. Ollaan nyt evakossa vanhemmillani pojan kanssa. Remontin päättymisestä ei ole vielä tietoa. Lattian kuivauksissa menee arvion mukaan vielä jokunen viikko. Seinät ovat kuulemma jo kuivuneet. Ihan laho koko soppi. Onneksi olin tarkkaavainen ja aloin epäillä heti lapsen pienestä oireilusta, että nyt on jossain jotain mätää, kirjaimellisesti.
Kaksi äitiä, isä, kolme lasta, 10kk taapero ja teini on kuitenkin liikaa saman katon alla. Seinät natisevat liitoksistaan ahtaiden tilojen vuoksi ja hampaat narskuu. Tämä on nyt vain kestettävä. Elättelen toiveita, että pääsisimme pääsiäiseksi kotiin. Voi olla, että jää haaveeksi.
Vanhemmillani vetää lattian rajassa ihan järjettömästi ja omat villasukat jäivät kotiin, joten uudet oli neulottava.

Vellaticot
Malli: Vellamo by Taina Anttila, Ulla 03/09
Lanka: Novita Nalle, ruskea 53g ja Novita Tico Tico, punakirjava 32g
Puikot: 2.5mm
Ravelry

Evakkoon lähtiessä nappasin kiireessä mukaan kolme kerää rusehtavaa Nallea ja 2.5mm puikot. Ajatuksena oli neuloa ylipolven olevat sukat, joista toinen valmistuikin. Malli ei kuitenkaan näyttänyt mieluiselta kyseisessä värissä, joten purkuunhan se meni. Tykkään väristä, mutta valmiissa neuleessa se on jotenkin valju. Kevätkin sieltä jolkottaa joten tarvitsin väriä. Lankakauppoja ei ole lähistöllä ja ostarin Tarjoustalossakin oli vain seiskaveikkaa ja yksi kerä punakirjavaa Tico Ticoa. Oli tartuttava.
Olen aikaisemmin neulonut Nallen ja Tico Ticon yhdistelmällä pitkät villasukat. Väriliu'ut olivat mielestäni violetissa liian pitkät. Tämä punakirjava passasi silmään paremmin tällä kertaa. Langat ovat kovin eri paksuiset ja näkyykin valmiissa sukissa. Silti oikein hyvät kotisukat.

Vellaticot

3 kommenttia:

  1. Ihanat Vellamot :)

    Toivottavasti pääsette pian takaisin kotiin!

    VastaaPoista
  2. Kivan näköiset sukat. Kokeilenpa itsekkin Nallen kanssa ticojeni loppukeriä sukkina. Näyttää sopivan yhteen.

    VastaaPoista