maanantai 28. helmikuuta 2011

Sukkasatoa

Kolmet sukat valmistuivat vauhdilla. Kahdet lahjaksi ja yhdet itselle.
Hankin Cookie A:n ja Wendy D johnsonin ihanat sukkakirjat. Teoksia tulee vain selailtua, eikä osaa päättää mistä aloittaisi. Molemmissa oli todella selkeät ohjeet, vaikkakin en niitä juurikaan lueskellut. Silmäilin vain silmukkamääriä ja mallikuvioita ja tein oletukseni tyypilliseen tapaan.

Kai-mei socks
Malli: Kai-mei by Cookie A. , kirjasta Suloisimman sukat
Lanka: Novita Nalle Aloe Vera, Pinkki 81g
Puikot: 2.5mm
Ravelry

Pojan kummitäti pyysi voisinko tehdä hänelle villasukat. Väritoiveena oli mahdollisimman pinkki. Perus Novitaa läks taas matkaan, sattui sopiva värikin löytymään. Malli oli helppo, mutta mielenkiinto pysyi silti yllä. Aijon tehdä tälläiset varmasti itsellenikin vielä joskus.
Kummitätsky käy viikottain meitä viihdyttämässä, mutta päätin silti lähettää sukat yllätykseksi. Postia on aina mukava saada. Toivottavasti kelpaavat.

Basket case socks
Malli: Basket case socks by Wendy D. Johnson kirjasta Toe-up socks for every body
Lanka: Teetee Pallas, valkoinen 100g
Puikot: 2.5mm
Ravelry

Perhetuttavamme lähetti pojalle Marimekolta muutamat raidat ja pallokuviot, joten päätin kiitokseksi neuloa jotain. Sukat on aina varma.
Varastoista kaivautui valkoista Pallasta kaksi kerää. Lanka ei riittänyt ihan niin pitkälle kuin olisin toivonut, mutta kyllä niistä sukat tuli. Varsiin riitti vain yksi mallikerta. Mallikuvion oppi helposti ulkoa ja sukat valmistuivatkin kahdessa illassa telkkaria katsellen.

Bob and Weave socks
Malli: Bob and Weave socks by Wendy D. Johnson kirjasta Toe-up socks for every body
Lanka: Colinette Jitterbug, Oranssi 110g
Puikot: 2.5mm
Ravelry

Lanka on vuosia vanhaa. Sataa kertaan aloitettu ja taas purettu. Kerän alku olikin kulunut paljon vaaleammaksi kuin loppukerä. Sukista tulikin hiukan eri väriset. Eipä haittaa kerran itselle tulivat. Ihana piristys ankeaan loputtomalta tuntuvaan talveen. Viikko jokapäiväisessä käytössä ja molemmat kantapäät puhki.
Ihastuttava lanka neuloa, mutta ei todellakaan sukkia varten. Minulle myytiin tämä vielä nimenomaan sukkalankana. Tekisi mieli antaa taas vähän palautetta. Ärrrinmurrin.

2 kommenttia:

  1. Voi miten ihania sukkia :) Harmi, että jitterbugiset menivät heti rikki :(

    VastaaPoista
  2. Harmittaa kyllä roimasti. Nyt sukat ovat jo aivan käyttökelvotomat ja heitin roskiin. Koko jalkapohja käytännössä auki muutamassa päivässä. Varastossa on vielä vajaa kolme vyyhtiä vihreää ja niistäkin oli tarkoitus tehdä sukkia, mutta jää kyllä tekemättä tämän perusteella.

    VastaaPoista