sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Ällö Rose Mohair

Joskus alelaarista tuli napattua mukaan yhdeksän kerää Novitan luonnonvalkoista Rose Mohairia. Tiedä sitten miksi. Halpa hinta varmaan sokaisi tai jotain. Olen pyöritellyt keriä käsissäni monesti ja miettinyt mihin ihmeeseen ne käyttäisin. Tein huivin samaisesta langasta, joka huopui käytössä muutaman käyttökerran jälkeen ikävästi ja menetti parhaimman ulkonäkönsä. Eli ei mitään suurempaa käyttövaatetta vaan kuhan saisi ärsyttävät nurkissa pyörivät langat johonkin käytettyä. Yön pimeinä tunteina puikoille pomppasi hetken mielijohteesta The Cap Shawl.

The cap shawl
Malli: The cap shawl by Jane Sowerby, kirjasta Victorian Lace today
Lanka: Novita Rose Mohair, luonnonvalkoinen, 437g
Puikot: 4.5mm
Ravelry

Yhdeksän vuorokautta ja yksi ilta mielipuolista neulomista. K2tog yo, kiitti mulle riitti. Vanha tenniskyynärpää ja ranteet paukkuivat. Onneksi lanka loppui kesken viimemetreillä. Reunakaitale jäi kolme mallikertaa vajaaksi.
Ai, että ketutti. Joudun taas ostamaan tätä ällöttävää lankaa lisää, mutta ei ollutkaan niin helppo juttu. Puoli sukua valjastettiin etsimään yhtä vaivaista kerää ympäri pääkaupunkiseutua, mutta luonnonvalkoiset Roset oli myyty juuri loppuun kevätvärien tieltä. Pikainen surffaus ja LankaKamarin poistokorista löytyi kerällinen. Onneksi, roskiin olisin raakileen varmaan muuten heittänyt.
Omituiseta valkoisesta karvakasasta kuoriutuikin pingotuksen jälkeen oikein kaunis kukkanen. Vieläpä läpimitaltaan 2.3m. Joka ilta olen sohvalla kääriytynyt peittoon, ei mikään ihan turhake sittenkään.
Keriä meni kokonaisuudessaan 9 kokonaista ja kymmenennestä 8grammaa, eli yhteensä 458g, mutta koko työ painoikin vain 437g! Minusta aika suuri heitto, eli kerät olleet vajaita. En tiedä pitäisikö pistää palautetta Novitalle.

Seuraavaksi luvassa onkin sukkatilauksia.

2 kommenttia:

 1. Googlasin Rose Mohairia, kun koitin ettiä vihreää jostain jämälaarista kaverille. Nimenomaan ihan kamalaa ällötyslankaa!! Multakin sitä löytyy vaikka kuinka ja tuntuu ettei se lopu vaikka kuinka neuloo. No kuitenkin tän googletuksen kautta päädyin tähän postaukseen :D

  En tiiä ootko saanut "vastausta" tohon painoon, mutta joskus muistelisin jostain kuulleeni, että tosi asiassa langat myydään metreinä eikä grammoina. Ainakin siis Novitalla... Eli eri kerässä voi olla sama määrä lankaa, mutta eri painoisena.

  Kaunis huivi kuitenkin syntynyt sulla! Toivottavasti itekin pääsen omistani eroon :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Hauskaa, että löysit tähän vanhaan postaukseen. Itse asiassa yllättävän moni löytää tähän tekstiin juuri googlen kautta edelleen viikottain, mutta olet ensimmäinen joka jätti kommentin :)

   En tiedä missä päin asustat, mutta Vuosaaren cittarissa oli alelaarissa juurikin eilen vihreää rose mohairia kaameat kasat, muistaakseni 1,5e/kpl :) toivottavasti löytyy muualtakin.

   Kyseinen peitto päästi ihan järkyttävän määrän karvaa ja oleilikin vain viikattuna sohvan reunalla. Muutossa koko tekokuitukammorus lensi suoraan roskikseen. Ei enää tätä meille IKINÄ! :D

   Poista