perjantai 5. marraskuuta 2010

Jouluhuminaa


Parvekkeella poikaa nukuttamassa tajusin, että kaikki lehdet ovat tippuneet puista ja kolea tuuli kipuaa untuvatakin helmasta ikävästi. Mihin se ihana keltainen syksy katosi? Taisin missata kokonaan. Päivät vain hujahtavat. Töistäkin soiteltiin jo, että koskas tulisin takaisin. Hyvänen aika äitiysloma loppuu kohta. Olen ollut kotona jo kahdeksan kuukautta. Tuntuu kuin olisin muutama viikko sitten vielä viilettänyt pitkin kanelin tuoksuisia käytäviä menemään. Sanoin pomolle, että katellaan syssymmällä uudestaan. Vielä vuosi lisäaikaa Meille.

Pientä joulun tuntua on ilmassa. Iltaisin palaa kynttilät ja juodaan lämmintä. Eilen avasin glögikauteni, mies ei vielä välittänyt. Pieniä joulupakettejakin on valmistunut hitaasti mutta varmasti.

Malli: Kirjasta Knitted Lace of Estonia sivu 135
Lanka: Novita Rose Mohair, 150g ruskea
Puikot: 5.0mm
Ravelry

Ostin alennuksesta Novitan Rose Mohairia ja nyt harmittaa etten ostanut tätä väriä enempää. Pitsimallin nappasin ihanasta Nancy Bushin kirjasta Knitted Lace of Estonia. Huiville tuli kokoa 40cm x 200cm. Tämän piti mennä joululahjaksi pojan kummitädille, mutta otinkin sen itselleni käyttöön. Ihan ehdoton lemppari nyt!


Malli: Miralda's Triangular Shawl by Nancy Bush
Lanka: Novita Luxus Alpaca, 3,5 kerää
Puikot: 4.5mm
Ravelry

Mukava malli, joka valmistuikin hurjan nopeasti. Neuloin Novitan alpakkaa ensimmäistä kertaa ja yllätyin positiivisesti. Luulen että toinen tälläinen valmistuu myös pukinkonttiin samasta langasta eri värisenä vain.

Ensimmäisessä kuvassa ovat minun kotisukat Nallesta. Empossed Leaves Nancy Bushin kirjasta Favorite Socks. Ravelryssa.

2 kommenttia:

 1. Hei!
  Löysin tänne blogiisi Blogilistan kautta aivan sattumalta. Onpa kauniita huiveja!
  Tunnelmallista joulun odotusta :)
  Elli

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia paljon!
  Ihanaa joulun odotusta myös sinne! :)

  VastaaPoista