tiistai 16. helmikuuta 2010

Ystävänpäivälahjuksia

Jouduin olemaan muutaman päivän sairauslomalla vihoittelevan selän takia viime viikolla. Päätin hoivata hartioita ja selkääni neulomalla vuorokaudessa viisi sukkaa ystävänpäivälahjaksi. Tosiaan kolmas pari jäi toisen sukan kiilakavennuksiin, kunnes laskiaispullaähky vei voiton. Lupasin sukkien valmistuvan ensi viikonlopun Star Wars-maratoniin.

Olen luvannut monien muiden tavoin, että en osta lankoja hetkeen. Lankakorissani on omituisia pieniä keriä joista ei meinaa saada mitään fiksua aikaiseksi. Olen yrittänyt epätoivoisesti tikutella varastojani edes vähän järkevämpään malliin. Sukat kärjestä aloitettuna ovatkin loistava työ tähän tarkoitukseen, kun langan riittäminen epäilyttää.

Tällä kertaa muistin ystävänpäivänä rakkaita vanhempiani.

Malli: Baudelaire by Cookie A, Knitty Summer 2006
Lanka: Novita Wool, vaaleanpunainen 504 90g
Puikot: 2,5mm
Ravelry

Äidille menivät pitsisukat Novitan Woolista. Otin eteeni ilman suurempia pohdintoja vain jonkun kärjestä aloitettavan sukan. Woolhan ei nyt ole mikään sukkalanka ja tiedän, että sukat kuluvat käyttäjällä viikossa puhki. Hailakka vaaleanpunainen sattui nyt vain sopimaan ystävänpäivänteemaan loistavasti.


Malli: Oma. Luotu 56s ja menoksi!
Lanka: Novita 7 veljestä ruskea 150g,
raitoihin 7 veljestä marttapunainen, oranssi ja keltainen
Puikot: 3,5mm
Ravelry

Isukille meni retrosukat. Miehelle sukat on mielestäni vaikea tehdä jos ei ole mallijalkaa sovitukseen saatavilla. Alakoulusta on jäänyt päähän, että miehen sukkaan seiskaveikalla luotiin 56 silmukkaa. Näin tein ja annoin mennä. Perussukkaan tuli peruskantapää, liekö hollantilainen. Joustinta jatkoin myös jalkapöydälle joustavuuden vuoksi ja tasakärki. Kerkesin kuvata sukat juuri ennen paketoimista töistä saapuneen miekkosen jalassa. Isälle sukat olivat täydellisen sopivat onneksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti